1 YIL DOLMADAN ANLAŞMA BENZERİ KISA YOLDAN BOŞANMA OLABİLİR Mİ?

1 YIL DOLMADAN ANLAŞMA BENZERİ KISA YOLDAN BOŞANMA OLABİLİR Mİ?

Tarafların evliliklerinden 1 yıl geçmeden, her iki taraf da boşanma ve diğer konularda hem fikir iken, duruşmaların uzun sürmesi çok büyük bir sorun oluşturuyor. Peki evlilik üzerinden 1 yıl geçmeden, her iki taraf da tüm konularda anlaşması durumunda, 3-4 celse ve aylarca beklemeden en kısa sürede nasıl boşanma kararı alınabilir sorusuna alternatif bir cevap var mı?

 

anlaşmalı boşanma       çekişmeli boşanma

 

Evliliğin üzerinden 1 yıl geçmeden, her iki tarafın da anlaştığı bir şekilde boşanma kararı almak için yapılanlar, hiç "anlaşmalı boşanma" hükümlerine girmeden yapılabilir ve 3-4 celse beklemeden ve hatta bazen tek celsede yapılabilir. 

Teknik olarak bir çekişmeli boşanma davası açılarak, tebligat işlemleri yapılıyor. Karşı taraf davaya kabul beyanı ile cevap veriyor. Daha sonra davacı taraf cevap dilekçesi kendisine ulaştığında, tanık dışında diğer tüm delillerden vazgeçme ve duruşmanın öne alım talepli bir dilekçeyi mahkemeye veriyor. Bu aşamada kalemle ve mümkünse hakimle görüşülmesi çok önemli. Çünkü bazı hakimler kabul etmiyor. 

İlk celse ön inceleme ile birlikte hemen tahkikat ve hazır edilen tanıkların dinlenmesi sağlandığında, diğer tüm delillerden vazgeçmeyle birlikte sözlü yargılama safhası ve karar. 

Bazen ön inceleme ile birlikte bazı hakimler bir celse daha verebiliyorlar. Tanıklarınızı bu cevaba göre ayarlamanızda fayda var.

İşte bu şekilde en fazla 2 celsede evlilik 1. yılını doldurmadan anlaşmalı boşanma benzeri bir şekilde aylarca beklemeden sonuç alınabiliyor. 

Emsalleri çok olup, ünlülerin 10 gün bile sürmeyen evliliklerinin mahkemede tek celsede sonlanması da bu yöntemle yapılmaktadır. 

Daha fazla bilgi için takipte kalın....

 

03.21.2024 tarihinde yayınlandı.