EŞİMİN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM, BOŞANMA DAVASI AÇABİLİR MİYİM?

EŞİMİN NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM, BOŞANMA DAVASI AÇABİLİR MİYİM?

Boşanma davası açabilmek için, karşı tarafın yani eşinizin nerede olduğunu bilmeniz zorunlu değlidir. Çünkü boşanma davasında eşinizin TC kimlik numarasını ekleyeceğinizden ve ülkemizde TC kimlik nosuna göre yerleşim yeri kaydı tutulduğundan, yaşayan herkesin en az bir yerleşim kaydı sistemde bulunmaktadır. 

 

anlaşmalı boşanma               çekişmeli boşanma

Ancak uygulamada bazı mahkemeler, davalı bölümünün (yani eşinizin ismi ve soyisminin) bulunduğu bölümde bir adres belirtilmesi yönünde isteklerde bulundukları yönünde bazı bildirimler almaktayız ancak bu yanlış bir uygulamadır.

Eğer eşinizin nerede olduğunu bilmiyorsanız, açılacak boşanma davasında davalı olarak eşinizin isim, soyisim ve TC kimlik numarasının altına, adresinin bilinmediğini, sistemde kayıtlı adrese tebligat yapılmasını istediğinizi beyan edin. Her TC kimlik numarasına bağlı bir adres sistemde mevcuttur. Eğer sistemde de bir yerleşim yeri kaydı yok ise, mahkeme araştırma yaparak son adresini tespit edebilir. 

Bu arada bazen "eşimin TC kimlik numarasını nasıl bulacağım" şeklinde sorular gelmektedir. E-devlet üzerinden aile nüfus kaydı bölümüne girdiğinzde, eşinizin TC kimlik numarasını orada görebilirsiniz.

11.05.2023 tarihinde yayınlandı.